dearamanda.blogg.se

Till min bästavän Amanda

Skoter

Publicerad 2014-01-12 12:58:32 i Allmänt,

I fredags började skoterkursen (intensiv) med teori.

Jag har nog glömt att nämna det men i födelsedags present av farmor och farfar fick jag att de skulle betala skoterkursen

Igår var dag två med även då två timmars teori. idag har vi från klockan 11-15.30 och då i slutet har vi provet. Sedan direkt efter det åker vi till lövskär (området) för praktiska delen och att, typ, köra upp.
I körkortet så krävs det ingen praktisk del, så man kan inte heller kugga på den, men man väljer att göra den för att visa hur man använder en skoter och klarar av att byta nödvändiga delar av den. Ex variatorrem och tändstift.

Jag har ju faktiskt inte suttit på en skoter på något år, så jag blev lite nervös över uppkörningsdelen. Det var då innan jag fått veta att den inte var så viktig. Givetvis så ville jag ju övningsköra innan så pappa och jag for till farmor och farfar så jag fick köra lite. Farfar var deb som var hemma. Gud vad dem tjorvade så att vi fick springa och tjorva för att få i slutet igång den ena skotern. . aja det gick bra tillslut och det var kul att köra och jag var grym haha aja nu är jag sjukt taggad på att skaffa skoter och fara till Matsdal/fjällen/fjällstugan och köra skotern nä

r kpmmer du upp till Luleå och hur länge? vill du så kan du ju på påsk wller något annat lov följa med upp när vi ska dit.. om det finns plats !! :D fjällvärlden är sjukt fin! och allt med alla där och turerna vi far på är så himla underbara och harmoniska samtidigt som jag har haft kul. . aja har lunchpaus nu så ska snöra i mig en shake! haha det slank visst med en bild där som jag inte tänkt ta med i detta inlägg.

Lite bilder från en hundpromenad

Publicerad 2014-01-08 13:24:53 i Allmänt,

In the end
 
 
 
 
 
Klippan
 
 
 
 
fasta katika uhuru- Fast i friheten. (swahili)
 
 
 
simmar på tå.
 
 
 
 
 
Kuomboleza- Yla (swahili)  Eller. Ang batang babae howled- Flickan som ylade(filippinska)
 
 
 
 
 
GOOD BOY

Så Otroligt häftigt!

Publicerad 2014-01-08 11:21:48 i Allmänt,

Asså, Jag satt häromkvällen och googlade runt lite då jag ledde mina tankar till jordglobar. Ja!
Jag har faktiskt velat ha en sån där gammeldags jordglob. Brun-beige-guldig.. Men inte bara vilken som hälst. Jag vill ha en lite speciell. 
 
Hehe ja en som man kan öppna.. Jag tycker om sånna hära mystiska saker. Jordglobar med hämliga gömmor, Hus med lönngångar. Det är så häftigt! man känner sig så top secret, Lite som de här som levde förr som bodde i fina marmorslott haha ..
 När jag var liten så ville jag ... äh vem försöker jag lura.. Jag Vill ALLTID ha en massa spionutrustning, hemliga gångar, gömställen i väggarna och under huset, och kunna slåss som en ninja typ.. Hajja!

Color

Publicerad 2014-01-08 11:08:31 i Allmänt,

Amanda färgade också håret när jag färgade det. Hon blekte håret. Så nu har hon en Guld, Blond Orange/gul aktig färg.Hon sa att hon funderar på att färga håret ljusbrunt, som hon först ville ha det, eller rött, något mörkare än vad jag har. Jag Tycker personligen att hon skulle kunna bära upp blont hår. Grejen är den att Alla kan passa I alla färger, MEN man får sedan anpassa nyans av färgen till vad som där passar en. Emelie, Denises Syster, har sagt att Amanda inte "passar" i blont för att det "ser konstigt ut" med mörka ögonbryn till blont hår.. eh nej.. Givetvis inte. Vaddå ska hon ha vita ögonbryn för att hon färgar håret vitt?? lol. hon har naturligt skitsnygga ögonbryn som passar till allt. Jag tycker att Amanda skulle passa i något sånthär. Kolla på henne och se det framför dig.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen så Säger Denise att hon blir sugen på förändring när vi har färgat håret. Denise sa att hon ville ha tillbaka ombren. Denna gång så köpte Denise en sån här.. Alltså den längst till vänster.
Tidigare använde vi oss av vanlig helblond blekning. Jag sa till henne att inte förvänta sig samma resultat. För det kommer inte att bli likadant. Dels för att det är en annan färg som är mörkare och att jag inte vet hur det här "speciella" ombre paketet fungerar.. Jag fick förra gången att funka för att jag för hand arbetade mycket i håret. Det här ser ju mest ut att bli en rand. inte direkt som att det blir så mycket ljusare ut i topparna. Aja vi får se hur det blir.. Eller Ja hur nörjd hon blir.. Haha jag vet att jag är lite dumtjurig. Men jag tycker att det äär roligare när det blir unikt. När man använder sig av en vanlig färg och skapar konstewn själv. hehe. så här såg hon ut
 
Så här ser Denise ut typ nu. Undrar om, och vad, man skulle kunna göra för olika frisyrer och färger på henne, som skulle smickra henne? det vore kul att frova sig fram.
 

jag vill att folk ska

Publicerad 2014-01-06 02:42:23 i Allmänt,

påverka utifrån sig själv och sina erfarenheter. . men samtidigt ta in av andra. .
det känns så otroligt hopplöst när folk bara är likgiltiga och inte bryr sig, är bara nöjda. Säger men jaja.. i stället för att argumentera eller förklara eller i allafall lyssna på situationen. Why exist. Jag tycker att en livsstil där man själv inte bryr sig om att göra något (det får vara som det är)för att göra alla nöjda, är enligt mig en bortslösad energi.. då är energin bättre lagd på någon som bara lever för sin egen lycka obrydd om . ja du fattar..



Kommer du ihåg när vi träffades på rasten i början av oss och kollade på det här. Kommer du ihåg hur vi var mot varandra. Hur stämningen var. Hur tankar gick och vi gick? hur vi snapade ^^

en lite tydligare bild

Publicerad 2014-01-06 02:31:59 i Allmänt,

japp jag är rätt nöjd ändå.. har dessutom fått lite längre hår. Eftersom att mitt hår är så slitet så trodde jag att det var kört.. men då har jag införskaffat en sorts

hårolja. Den innehåller keratin, det håret består av, så detta vårdar slitet hår OCH förebygger hårets styrka osv ! why not give it a try lixom.



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela